Centralne Targi Spożywcze 2017. Spotkanie producentów i kupców branży spożywczej.

W dniach 7-9 marca 2017 r. w Międzynarodowym Centrum Targowo Kongresowym Ptak Warsaw Expo odbędą się równolegle Centralne Targi Spożywcze 2017 oraz II edycja Targów Techniki Pakowania i Opakowań WARSAW PACK. Producenci, dostawcy i kupcy branży spożywczej i opakowaniowej podczas 3 dni targowych będą mieli okazję spotkać się i nawiązać kontakty handlowe.





Targi w XXI wieku wbrew różnym opiniom rozwijają się dynamicznie na całym świecie. Rozwój nowych technologii i internetu zmienił całkowicie na przestrzeni kilku ostatnich lat rynek targowy w Polsce i na świecie. Rozwiązania które działały w przeszłości są już dziś często przestarzałe i nieskuteczne. Dotyczy to wszystkich stron wydarzenia targowego: organizatora, wystawcy i odwiedzającego targi. Ptak Warsaw Expo jest prekursorem nowoczesnego podejścia do organizacji imprez wystawienniczych w Polsce i Europie Środkowej. Centralne Targi Spożywcze i Targi Techniki Pakowania i Opakowań 2017 to nowatorskie na rynku polskim wydarzenie w branży opakowaniowej i spożywczej, gdzie podczas trzech dni targowych spotka się kilka tysięcy producentów, dostawców i kupców związanych z szeroko pojętym rynkiem spożywczym i opakowaniowym.



Czym są Centralne Targi Spożywcze 2017

Centralne Targi Spożywcze 2017 to prezentacja oferty produktowej producentów żywności w ramach Specjalistycznych Targów Spożywczych Food Market Court 2017 oraz oferty producentów technologii dla przetwórstwa spożywczego w ramach Targów Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017.



W ramach Specjalistycznych Targów Spożywczych Food Market Court 2017 swoją ofertę produktową zaprezentuje ponad 100 producentów żywności m.in. z branży mięsnej, dań gotowych, produktów z owoców i warzyw i napojów. Producenci żywności mają do dyspozycji gotowe stoiska targowe w przystępnej cenie, możliwość udziału na preferencyjnych warunkach w odpłatnych spotkaniach B2B. Osobno przygotowana jest wygodna strefa VIP, gdzie w przyjaznych warunkach producenci, dostawcy i kupcy mogą spotkać się i kontynuować rozmowy w mniej oficjalnej atmosferze. Targom towarzyszą liczne szkolenia i warsztaty, m.in. w Strefie Cydru czy w organizowanej pod patronatem Burmistrza Miasta Łowicz strefie prezentującej ofertę producentów branży spożywczej regionu łowickiego.



Spotkania producentów z kupcami sieci handlowych

Specjalistycznym Targom Spożywczym Food Market Court 2017 towarzyszą 3 dni branżowych, odpłatnych spotkań producentów żywności z kupcami sieci handlowych z Polski i z zagranicy:

Meat Market 2017 - spotkanie dostawców mięsa i wyrobów mięsnych z kupcami sieci handlowych ( 7 marca 2017 )
Food Convenience 2017 - spotkanie dostawców dań gotowych z kupcami sieci handlowych ( 8 marca 2017 )
POW-ER 2017 - spotkanie dostawców przetworów owocowo-warzywnych z kupcami sieci handlowych ( 9 marca 2017 )

Spotkania B2B po raz kolejny organizowane przez firmę KJOW, to kilkaset 20 minutowych płatnych spotkań kupców 23 sieci handlowych z Polski i z zagranicy z producentami, dostawcami i handlowcami branży spożywczej. To także możliwość spotkań kuluarowych w Strefie VIP dyrektorów handlowych z branż związanych z przemysłem spożywczym.

Poniżej rozmowa z Arturem Stasiakiem, przedstawicielem firmy KJOW – organizatorem spotkań biznesowych „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-er”, towarzyszących Specjalistycznym Targom Spożywczym FOOD MARKET COURT 2017.

Podczas Centralnych Targów Spożywczych 2017 i Targów „WARSAW PACK 2017” które odbędą się w dniach od 7 do 9 marca 2017 r. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, KJOW organizuje aż trzy spotkania biznesowe. Co to będą za wydarzenia?

- Podczas „Targów Opakowań WARSAW PACK 2017” oraz „Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych WARSAW FOOD TECH 2017” będziemy mieli przyjemność organizować aż trzy wydarzenia. Będą to „Meat Market” – spotkanie dostawców i kupców mięsa oraz wyrobów mięsnych, które będzie odbywało się 7 marca 2017 r., „Food Convenience” – spotkanie dostawców i kupców dań gotowych zaplanowane na 8 marca 2017 r. oraz organizowany przez nas po raz pierwszy „POW-er” – spotkanie dostawców i kupców przetworów owocowo-warzywnych, które będzie miało miejsce w środę, 9 marca 2017 r. Wydarzeniom będą towarzyszyły specjalistyczne wykłady, konsultacje eksperckie lub interesujące prezentacje. Wszystkie konferencje będą odbywały się w wyjątkowej atmosferze, sprzyjającej prowadzeniu rozmów i zawieraniu kontaktów biznesowych.

- Jednak spotkania, wykłady i prezentacje to z pewnością nie wszystko. Na co jeszcze mogą liczyć uczestnicy „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-eru”?

- Podczas wszystkich wydarzeń będzie funkcjonowała „Strefa VIP ” – będzie to ekskluzywne miejsce, pozwalające na komfortowe prowadzenie spotkań biznesowych. Co więcej, kolejnym wydarzeniem towarzyszącym będą Specjalistyczne Targi Spożywcze „Food Market Court” dla branży mięsnej , dań gotowych i przetwórstwa owocowo warzywnego – gdzie można będzie zapoznać się z najnowszą ofertą producentów i dystrybutorów w/w branż. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewniane przez nas warunki spełniały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.

- „Meat Market” i „Food Convenience” to wydarzenia dobrze znane w branży mięsnej i dań gotowych. Proszę powiedzieć nieco więcej o korzyściach płynących z uczestnictwa w tych konferencjach.

- „Food Convenience”, odbywające się jeszcze w zeszłym roku pod nazwą „Fresh Convenience”, to spotkanie dostawców produktów typu convenience z kupcami z sieci handlowych. Wszystkie rozmowy biznesowe odbywają się w komfortowych warunkach Kupieckiego Centrum Handlu, odwrotności typowych targów, gdzie swoje stoiska mają kupcy poszczególnych sieci handlowych, a odwiedzającymi są oferujący produkty i wyroby. Wydarzeniem towarzyszącym „Food Convenience” jest prezentacja i degustacja dań gotowych przygotowywanych na bieżąco przez kucharzy. Następnie potrawy są oceniane. Podobnie działa „Meat Market” z tą różnicą, że wydarzeniem towarzyszącym rozmowom handlowym są wykłady prowadzone przez ekspertów z branży.

„POW-er” to konferencja, która w 2017 r. odbędzie się po raz pierwszy. Co wyróżnia to wydarzenie?

- „POW -er" konferencja, którą organizujemy pod hasłem "Siła przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce”. To wyjątkowe wydarzenie w skali naszego kraju. Podczas „POWER-u” przede wszystkim będą odbywały się spotkania przetwórców i importerów z branży z kupcami. Umożliwią one zawarcie nowych kontaktów biznesowych oraz rozpoczęcie współpracy. Będą towarzyszyły im wykłady dotyczące rynku i sprzedaży przetworów owocowo-warzywnych w Polsce oraz towarów przeznaczonych na eksport.

Dlaczego warto uczestniczyć w organizowanych przez Państwa wydarzeniach?

- Wszystkie trzy wydarzenia to niepowtarzalna okazja dla dostawców na nawiązanie kontaktów biznesowych z największymi sieciami handlowymi w Polsce i za granicą. Dzięki temu, że w ciągu jednego dnia w jednym miejscu gromadzą się setki osób z branży, a atmosfera sprzyja rozmowom biznesowym, naprawdę łatwo o zainicjowanie obiecujących negocjacji i zawarcie intratnych umów. Co więcej, kupcy mogą także łatwo odnaleźć interesujące ich produkty i rozpocząć rozmowy z dostawcami. Dzięki temu, udział w wydarzeniu może być ogromnym krokiem w kierunku rozwoju firmy, który umożliwi poszerzenie grona odbiorców, a tym samym podniesienie rozpoznawalności firmy i relatywne zwiększenie jej przychodów.

- Jak dużym zainteresowaniem w poprzednich latach cieszyły się wydarzenia organizowane przez KJOW?

- Nasze konferencje cieszą się dużym zainteresowaniem. Wystarczy tylko wspomnieć, że w zeszłym roku organizowane przez nas jedno z największych wydarzeń w branży owocowo-warzywnej „Fresh Market”, odbywając się we wrześniu w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim, gościło około 350 osób ze 150 firm. Nowe wydarzenia natomiast, takie jak „Meat Market” i „Food Convenience”, liczyły około 150 uczestników z 60 firm. Zgodnie z naszymi przewidywaniami w 2017 roku organizowane przez nas konferencje będą cieszyły się jeszcze większym zainteresowaniem. Wnioskujemy to na podstawie dużego zainteresowania i nieustannie napływających zapytań od naszych potencjalnych gości i partnerów.

A dlaczego zdecydowali się Państwo na to, aby konferencje odbywały się właśnie w czasie trwania Centralnych Targów Spożywczych 2017 w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie?

Branża mięsna, dań gotowych czy przetworów owocowo-warzywnych nie mogłaby istnieć bez innowacyjnych opakowań i nowych technologii, dlatego uznaliśmy za naturalne iż nasze wydarzenia powinny towarzyszyć targom „Warsaw Food Tech” i „WARSAW PACK”. Co więcej, to także wygodne rozwiązanie dla dostawców i handlowców, którzy będą mogli uczestniczyć w wielu wydarzeniach w tym samym czasie. Pozwoli to na oszczędność cennego czasu, przeznaczonego na delegacje i sprawi, że kilkudniowy wyjazd stanie się naprawdę opłacalny. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z programami nadchodzących wydarzeń na naszych stronach internetowych. Do zobaczenia w marcu 2017 r. na „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-erze”. Zapraszamy do rezerwacji stoisk na Food Market Court”

Strefa Polskiego Eksportera

Strefa Polskiego Eksportera to nowatorskie na polskim rynku wydarzenie mające na celu spotkanie polskich eksporterów z dostawcami usług eksportowych oraz zagranicznymi kupcami.

Strefa Polskiego Eksportera to miejsce prezentacji firm oferujących usługi związane z eksportem i prezentacją na rynkach zagranicznych:
- instytucje zajmujące się wsparciem polskiego eksportu
- firmy doradcze i prawne zajmujące się tematyką eksportową
- firmy zajmujące się dotacjami z funduszy europejskich
- firmy i instytucje finansowe
- firmy szkoleniowe
- firmy branży logistycznej i transportowej
- firmy oferujące usługi tłumaczeń, agencje marketingowe, wydawnictwa branżowe
- firmy zajmujące się pośrednictwem w handlu międzynarodowym
- inne firmy, organizacje i instytucje zajmujące się organizacją i promocją polskiego eksportu



Targi Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017

Warsaw Food Tech to prezentacja w jednym miejscu kompleksowej oferty producentów i dystrybutorów maszyn do przetwórstwa i produkcji spożywczej, przeprowadzenie warsztatów i szkoleń branżowych oraz prezentacja oferty produktowej przedsiębiorców z zagranicy.

Targi Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017 zaprezentują następujące strefy produktowe:

Strefa maszyn i urządzeń dla przetwórstwa owoców i warzyw
Strefa maszyn i urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego
Strefa maszyn i urządzeń dla przemysłu mleczarskiego
Strefa maszyn i urządzeń dla przemysłu mięsnego i rybnego
Strefa maszyn i urządzeń dla przemysłu olejarskiego
Strefa Badania i Rozwój i Finansowanie Projektów

Celem jest organizacja największego branżowego wydarzenia targowego o zasięgu międzynarodowym skierowanego do szerokiej gamy przedsiębiorstw branż spożywczych.



Targi Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017

II edycja Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 to branżowa, specjalistyczna impreza dedykowana producentom maszyn i linii pakujących, opakowań, etykiet i materiałów do pakowania.

Zakres wydarzenia to m.in.:
- maszyny i urządzenia pakujące
- linie do pakowania
- systemy pakujące
- systemy sortowania, napełniania i dozowania
- logistyka pakowania w magazynie produkcyjnym, magazynie dystrybucyjnym, magazynie logistycznym
- systemy transportu wewnętrznego i magazynowania
- wyposażenie magazynu
- systemy pomiarowe, ważące
- systemy etykietujące i etykiety
- folie, taśmy, materiały do pakowania
- opakowania z tworzyw sztucznych
- opakowania szklane
- opakowania z kartonu
- opakowania z papieru
- opakowania z drewna
- opakowania z metalu
- opakowania transportowe
- inne opakowania
- strefa B+R - uczelnie wyższe, finansowanie, działy R&D, optymalizacja pakowania
- recykling opakowań

Celem targów jest skupienie w jednym miejscu przedstawicieli wielu gałęzi branży pakowania oraz ich klientów i stworzenie dogodnych warunków do kontaktów biznesowych w ramach Strefy Kooperacji.

Głównymi partnerami instytucjonalnymi wydarzenia są: Polska Izba Opakowań oraz COBRO - Instytut Badawczy Opakowań.

Targi Warsaw Pack odbędą w dniach 7-9 marca 2017 w hali F Międzynarodowego Centrum Targowo Kongresowego Ptak Warsaw Expo



Ptak Warsaw Expo

Ptak Warsaw Expo to największe centrum targowo-kongresowe w Europie Środkowej. Powstało z myślą o organizacji międzynarodowych targów, kongresów, konferencji, szkoleń, imprez masowych i innych eventów komercyjnych również przez firmy zewnętrzne. Ptak Warsaw Expo tworzy 6 nowoczesnych hal wystawienniczych o łącznej wewnętrznej powierzchni wynoszącej 143 000 m2 oraz ponad 500 000 m2 powierzchni zewnętrznej.Ptak Warsaw Expo to jedyne w Polsce centrum targowe o tak wyjątkowej lokalizacji. Położone jest 10 minut jazdy od największego w kraju międzynarodowego lotniska im. Chopina i 15 minut jazdy od ścisłego centrum Warszawy, przy zbiegu najważniejszych dróg krajowych S7 i S8 oraz autostrady A2. Dzięki temu Ptak Warsaw Expo stwarza idealne warunki do biznesowych spotkań na najwyższym poziomie.
Ptak Warsaw Expo jest częścią Holdingu Ptak – polskiej firmy posiadającej ponad dwudziestoletnie doświadczenie, będącej właścicielem jedynego w Europie Miasta Mody.



Centralne Targi Rolnicze 2016

Do Centralnych Targów Spożywczych pozostało jeszcze 114 dni. Ale dla zainteresowanych branżą rolno-spożywczą Ptak Warsaw Expo już w tym tygodniu przygotował Centralne Targi Rolnicze:



Więcej: CentralneTargiSpozywcze.pl
Trwa ładowanie komentarzy...